Milletvekili Havutça'dan 2B önerisi

Milletvekili Havutça

Havutça, önerisinde, satış bedelinin yüzde 20'sinin alınması gerektiğini vurguladı








CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça, kamuoyunda 2B” olarak bilinen 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun'un yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi için bir kanun teklifi verdi.

Havutça'nın teklifinde satış bedelinin rayiç bedelin % 20'sinin alınmasını öngörülüyor. Kanun teklifi, başvuru sahiplerinden belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için 1.000 Türk Lirası, dışındaki yerler için 500 Türk Lirası alınması, bugüne kadar alınmış olan fazla bedellerin de başvuru sahiplerine iade edilmesi veya varsa borçlarından mahsup edilmesini düzenliyor.

Havutça, yüzölçümü bakımından 2B'ye ait en fazla arazinin bulunduğu il görüntüsündeki Balıkesir'in, parsel bazında Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını ve 41 bin 288 2B arazisi bulunduğunu belirterek, Ağustos ayı başında satışa çıkan arazilere yaklaşık % 34 oranla 14 bin 126 başvuru olmuştur. Yaklaşık 409 bin 2B arazisi kullanıcısından bugüne kadar sadece yaklaşık 120 bin başvuruda bulunulmuş, yani AKP hükümetinin hedefi % 30'da kalmıştır. 2B'de hedefler tutmamıştır” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı